lauantai 6. lokakuuta 2012

Torstai-aamulla ajattelin ajaa auton III-tallin pihaan, kun meillä oli tunti opistohallissa niin kävelymatka olisi lyhyempi. Valittelin jo keskiviikkoiltana että autosta tuntuu ykkönen menevän vähän huonosti päälle, ja nyt alkoi loputkin vaihteet sohlaamaan. Parkkiksella pakki päälle, 1 -> 2 ja sen jälkeen ei loput vaihteet enää toimineetkaan. Hei ihan mahtavaa! Sain sen ajettua kolmostallille, ja lähdin kävelemään Opistohallille. Opistohallilla ei ollut ketään. Puhelin käteen ja jaahas, tunti on Haimi-hallissa. Ja eikun kävelemään takaisinpäin.

Meillä oli estetunti, toinen ryhmä oli hypännyt melko korkeaa, vaan onneksi meidän ponitiimi ei hypännyt kuin  max 80? ("kouluratsastaja" kiittää!). Aloitettiin nelikaarisella kavalettiharjoituksella, jokaisen kavaletin päällä laukanvaihto. Eihän siitä tullut hevonhemmettiä. Laukkojen vaihdot onnistuivat esteillä tosin moitteetta. Kavalettien jälkeen hypättiin n. kaksi-kolme estettä peräkkäin, joista lopulta muodostettiin rata. Rata meni hyvin, harjoituksetkin ihan, yksi este tultiin vinossa, kun laittoman sileäksi kuluneet hanskani eivät tahtoneet sarjan jälkeen pitää ohjia kädessä, eikä tuota eläintä pelkällä pohkeella käännetä. Turska hikoilee niin paljon, että kävin sopimassa tallimestarin kanssa klippausajan maanantaille.

Kosteahko Turska


Ratsastuksen jälkeen asiakaspalvelua, onneksi se oli tällä kertaa englanniksi, eikä ruotsiksi. Kerättiin lehdistä lauseita joita voisi ratsastustunnilla käyttää.

Tunnin jälkeen menin kakkostalliin pesemään Ekulin. Tamma seisoi esimerkillisesti paikoillaan koko pesutoimenpiteen ajan :) Pesin betadinella sen rupikohdan harjanjuuresta, auttoi melkoisesti ja alue on nyt rauhoittunut!

Ekuli vaahtokylvyssä

Suunnitelmiini kuului myös käydä liikuttamassa Ipetus, mutta koska rouva oli pudottanut kenkänsä (huolimatta siitä että se kävi keskiviikkona pajalla) kiusasin sitä vain harjaamalla ja niskasiilin leikkaamalla. Menin karsinaan, talutin eläimen pesarille, olin laittamassa kiinni kunnes TSIUH ja poni poistuu paikalta. Minä narussa kiinni roikkuen. Hetken aikaa se veti mua perässään, kunnes nappasin jonkun karsinan kaltereista kiinni ja kiskoin kaikin voimin, niin pysähtyi se lopulta. Uusi yritys, ja tällä kertaa se jäi pesarille. Huhhuh, jos ei 18-vuotias eläin sen vertaa viitsi/jaksa käyttäytyä että hetken olis pesarilla, niin kyllä on kumma. Ei olis parantunut naureskella keskiviikkona, että jaa tälle on tullut ketjunaru... Harjasin, leikkasin niskasiilin, ja totesin, että vanha rouva on hurahtanut laitumella ollessaan kokeilemaan eri tyyliä, ja hankkinut häntäänsä rastat. Itse en ollut niin innostunut kyseisestä tyylistä, joten se sai lähteä.

Kävin illalla myös valjasverstaalla, kun vihdoin oli siihen mahdollisuus. Viime talvena rikkoutuneet chapsit saivat kuolemaantuomion :(

"Herkkuja?" Ai sulle? Juu ei todellakaan.

Perjantaina käytin Ipetuksen aamulla pajalla ennen ratsastustuntia. Tunti oli Opistohallissa, jonne rakennettiin samalla kouluaitoja ja pöytiä ja muita härpäkkeitä ympäriinsä. Sisäpohkeella ratsastaminen oli epätoivoisempaa kuin koskaan ennen, laukassa siis. Ympyrä liian pieni -> sisäpohje, josta reaktio on eteenpäin. Ulko-ohjalla puolipidäte -> rikkoo raville. ARGH. Sen jälkeen ratsastettiin jokaiselle sivulle voltit, joka onnistui taas tosi hyvin, eikä sisäpohkeen kanssa ollut ongelmaa. Turska oli volteilla tosi hyvä, liikkui rennosti sopivassa tahdissa, ja meillä olikin kuulemma ryhmän paras tahti tällä tunnilla. Lopuksi mentiin K.N.:än raviohjelma, mutta kun samaan aikaan availlaan isoa päätyovea ja heilutellaan pöytäliinoja metrin päässä hevosesta, niin voitte kaksi kertaa arvata menikö "tuomaripäädyn" ratsastus mitenkään putkeen. No ei. Muuten oli ihan ok.

Sitten ratsastusta teoriassa, katsottiin taas videolta, nyt Richard Whitea. Puhuttiin myös istunnan opettamisesta.

Ip opetusharjoituksia, menin Natsoksella. Menin karsinaan, katsoin että puuttuu kenkä. "Tällä ei varmaan voikaan mennä tunnille kun puuttuu kenkä?" "Joo itseasiassa siltä puuttuu kolme kenkää! Mutta kengittäjä on tulossa niin että pääset tunnille." Natsos sai uudet popot jalkoihin, ja päästiin tunnille. Mentiin vasta myöhempään ryhmään, sillä muuten olisi tullut kiire.
Siitä on tullut kesän aikana ihan älyttömän vahva, noin kova suustansakaan se ei ole aiemmin ollut... Sillä oli energiaa, joten pidätteissä sai tosiaan tehdä työtä koko kropallaan, mutta on se silti niin mainio eläin. Tehtiin siirtymisiä, lyhennyksiä, voltteja ja kahdeksikkoa. Laukasta käyntiin siirtymiset venyivät vähän turhan pitkiksi, ja välillä tuli lyhennysten kanssa kiire, kun mentiin niin pienellä alueella. Se oli kuitenkin yleisesti ottaen kahdeksikolla ihan super! Laukassa kävi aika kierroksilla, malttoi mennä kuitenkin kuten ratsastaja halusi ja laukan jälkeen ravissa pidemmällä ohjalla meni rauhallisesti, sekä toimi todella kevyillä avuilla.

Uljas ratsu Natsos


Illemmalla kävin harjaamassa Ipetuksen ja Ekulin, ratsastamaan en uskaltanut lähteä, sillä odotin pelastavaa enkeliä saapuvan töistä, jotta saataisiin lisättyä kytkinnestettä autoon. Eihän se mitään auttanut. Ilta meni autoa kyttäillessä, ja löytyihän sieltä vuoto, joka valuttaa ne nesteet pihalle... Huoh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti