maanantai 8. lokakuuta 2012

Alkuvalitus:

Mä olen tässä taas lueskellut eri opiston blogeja/muuten paikkaan liittyviä tekstejä. Ja edelleen, mikä musta on uskomatonta, on se, että porukka on oikeasti tullut tänne ilmeisesti vaan ratsastuksen vuoksi. Esim. erään blogin kysymys/vastaus

"Onko Ypäjä täyttänyt toiveenne?
- *****: Eipä kauheena ollu mitään toiveita tän suhteen. Siinä mielessä ei, koska täällä ei kehity ratsastuksessa jos ei oo omaa hevosta ja muutenkin ratsastushomma täällä ei ollu niin "hohdokasta" kun oisin oottanu."

Täällä opiskellaan hevosenhoitajiksi, ei ratsastajiksi, ja se on mun mielestä ensimmäinen asia joka tulee ottaa huomioon jo kun edes harkitsee hakevansa tänne. Mä olen henkilökohtaisesti ihan täynnä kuulemaan sitä urputusta kuinka hevoset ovat ihan takapuolesta ja eihän täällä opi ratsastamaan yms. Jessus sentään. Nimimerkillä aloittanut koulun 09, voin kertoa että kyllä, täällä kehittyy ratsastamaan, ja ei, mulla ei ole omaa hevosta. Se on niiiiin paljon kiinni myös siitä omasta asenteesta, ja panoksesta mitä on valmis antamaan oppiakseen. Mä olen ainakin kokenut huomattavia ahaa-elämyksiä esimerkiksi istunnan suhteen, ja hevoset ovat alkaneet toimimaan ihan eri tavalla näiden elämyksien jälkeen. 

Ja ylläolevan vastauksen kanssa samaa mieltä olevat: Ypäjällä on jumalaton määrä hevosia. Kyllä vuokrahevosen varmasti saa jossei omaa ole. 

Valittamisen sijaan olkaa itse aktiivisempia!


No joo, sitten itse asiaan. Tänään oli päiväohjelmassa Richard Whiten valmennusten seuraamista. Vaikka valmennettavat ovat huomattavasti korkeammalla tasolla ratsastuksessa kuin itse olen, niin tuli siellä paljon sellaisiakin neuvoja joita voi itse ratsastuksessa soveltaa.






Pakko oli käydä vielä kuvailemassa kun on ruskaa, HIHSistä palattua onkin varmaan jo kaikki lehdet pudonneet puista... Note to self; aamutossut eivät kestä vettä, vaikka ajattelet käyväsi vain tuossa parin metrin päässä nurmikolla.


Illalla käytiin klippaamassa Turska. Noh, ihan siedettävä siitä tuli, ja onneks tarhassa on sitten loimi päällä... :'D

2 kommenttia:

  1. Toi on niin totta, plus se että valitetaan miten huonoja hevosia yms. täällä on, ja joillekin taitaa tulla yllätyksenä se miten paljon suomenhevosia täällä on.

    Mutta, kyllä munkin mielestä täällä voi kehittyä, ja oma ratsastus on (omasta mielestä :D) parantunut täällä ollessa ihan jonkin verran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi suomenhevosyllättyminen on tosi tuttua. Oikeasti, kyllä mä kolmoskäytävän hevosista mieluummin menen suokeilla, niiltä kun suurimmalta osalta löytyy sitä työmoraalia, toisin kuin valtaosalta puoliverisistä, miettien niitäkin jotka ovat jo mullan alla.

      Ja juurikin III-käytävän hevosista tulee useim valitusta kuinka ne ovat niin huonoja. Tottakai sinne tarvitaan esim. Valon kaltaisia tasaisia taapertajia, ajatellen että kaikilla kuitenkin lukujärjestyksessä tulee olemaan ratsastusta, mutta esim. raviporukasta kaikki eivät välttämättä ole koskaan edes istuneet hevosen selässä. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö olisi myös osaavia hevosia. Jos ei siltä tunnu, niin ehkä kannattaa hioa niitä omia ratsastajantaitojaan, sillä aika pieni osa opiskelijoista on mitään vaativan tason ratsastajia joille niiden hevosten taidot eivät oikeasti riitä.

      Aika harvassa ratsastuskoulussakaan mennään ihan perustunneilla mitään vaativan liikkeitä/hypätä metrikolmeakymppiä ;) Ja miettikää, täällä pääsee koulutettujen opettajien säännöllisille tunneille - ilmaiseksi!

      Poista