tiistai 25. syyskuuta 2012

Back in business!

Maanantai

Opistolle tuli eilen illalla palattua, nyt vähän väsyttelee jo kunnei toi uni ihan heti tahtonut tulla...

Aamu alkoi ryhmänohjaajan opolla, käytiin läpi kaikenlaisia asioita tähän vuoteen liittyen.

Sen jälkeen oli ratsastusta, ja meille oli jo valmiiksi jaettu vakiohevoset, joilla mennään sekä esteitä että koulua, kuten keväälläkin. Mulle oli annettu Turnipsi, 8-vuotias MTT:n tamma, joka ei kolmoskäytävällä ihan kovin kauaa ole vielä ollut. Meidän ryhmän käytössä se oli kylläkin jo keväällä. Turska oli melkeinpä pieni salainen toive kouluhevoseksi, esteet olisin mieluusti jatkanut kyllä Solellakin :)

Tämän päivän tunnilla Turskalla oli aikalailla energiaa, mikä oli ihan hyvä juttu. Laukassa olis ollut kivempi jos olisi ollut vähän rauhallisempi ja keskittynyt paremmin, mutta ravissa ja käynnissä toimi loistavasti. Mentiin ympyrällä siirtymisiä ja askeleenlyhennyksiä, lyhennyksiä mentiin myös ihan uralla. Lyhennyksiin olin tosi tyytyväinen, suurimmaksi osaksi ne sai tehtyä ilman että käytti kättä oikeastaan ollenkaan, ihan vain lihaksia käyttämällä. Tehtiin myös ratsastajalle tehtävä, joissa raippa laitettiin kulkemaan reiden ali, pohkeen edestä ilman että se putoaa. Pointtina oli se, että jalan pitää pysyä lähellä hevosta, mutta polvella ei saa puristaa. Se oli aika hyödyllinen harjoitus oikeasti, sillä mun jalat helposti irtoavat turhan paljon kyljistä. Ympyröillä + laukassa oli myös pientä kaatuumisongelmaa, sisäpohjetta ei tahtonut saada kunnolla läpi, sillä reaktio pohkeeseen oli eteenpäin. Ajoittain reagoi pohkeeseen kuten piti. Mutta yleisesti ottaen jäi ihan hyvä fiilis tunnista :)

Hyppytunnin jälkeen ip oli vielä juttua opinnäytetyöstä. Siihen on onneksi vielä aikaa kun pitää olla palautettuna, mutta kyllä mulla jo joitain ideoita on sen suhteen tullut.


Tiistai

Aamu alkoi ratsastuksella, sekä kipeillä lihaksilla. Tunti oli taas ilman jalustimia, mikä on ihan ok, sillä itseni on paljon helpompi säilyttää ryhti kuin jalustimet jalassa. Mentiin pohkeenväistöjä pituushalkaisijaa kohti, onnistui hyvin! Tehtiin myös käynnissä + ravissa loivat kaksoiskiemurat pitkille sivuille, joissa huomasi taas että pohje saisi olla paremmin läpi. Laukat mentiin pääty-ympyröillä, ennen ympyrää laukka ja sitten takaisin raviin. Taas huomasi saman pohjeasian.

Ip asiakaspalvelua, jossa tuli ihan hyviä neuvoja miten selvitä ongelmatilanteista. Tehtiin myös kyselykaavaketehtävä.

Tuli ruokailun jälkeen nukuttua pienet päikkärit, sillä vaikka olin eilen menossa ajoissa nukkumaan, niin unen saaminen kesti sen kolme-neljä tuntia... Turhauttavaa. Ip-tunnin jälkeen kävin vähän kuvaamassa hevosia, mutta alkoikin taas niin sopivasti sataa, etten montaa kuvaa ehtinyt ottamaan. Piti käydä myös toimistolla kysymässä matkakorvauksista, mutta toimistokin oli poikkeuksellisesti suljettu.

Tosi hyvälaatuinen edustuskuva... Hätävarakuva Turnipsista

Kysyin eilen entiseltä luokkakaverilta että mitä me oikein tehtiin opistolla vapaa-aikana, ettei ollut tylsää. Mä en oikeasti tiedä mitä täällä tekis, kun koneellakaan ei jaksais olla. Kaupassakäynti ihan ajankulun vuoksi saattaa käydä pidemmän päälle kalliiksi. No, katsotaan jos mammutit palaisivat huomenna talliin, kuten oli jotain puhetta, niin tulisi vähän tekemistäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti