torstai 12. tammikuuta 2012

Takaisin Hevosopistolla

Noniin, eli koulu alkoi maanantaina, aamupäivällä ensimmäisellä tunnilla oli ohjelmassa ratsastusta. Ratsuna toimi itselleni ihan uusi tuttavuus "Pelle" (Pjerrot af Dalbjerg) ja tunnin aiheena oli pohkeenväistö. Tunti oli samalla yksi hhp09 yo-pohjaisten oppilaiden opetusnäytöistä. Mentiin väistöjä uralle ja ympyrällä, käynnissä sekä ravissa. Väistöt onnistui ihan mukavasti, ja Pellen selässä oli kiva aloittaa opiskelut taas.

Pelle laitumella, 1.6.2010



Iltapäivällä oli opintojen ohjausta, selviteltiin vähän mitä hommia tähän linjaan kuuluu, milloin on työssäoppimisia etc.



Tiistaiaamu alkoi taas ratsastuksella, tälläkertaa käytiin maastossa käppäilemässä parin II-tallin mammutin kanssa (itse suostuin vallan mielelläni vapaaehtoiseksi maastoiluun, välivuoden aikana kun tuli käytyä tosiaan kolme kertaa hevosen selässä, niin rauhallinen aloitus ei välttämättä ole pahasta...). Ratsuna oli tällä kertaa Tallimestari.


Tallimestari 6.11.2009, itse olin kameran takana, en siis selässä.


Iltapäivällä siistimisen kertausta III-tallissa, siistimisen uhriksi joutui Urhokka. Kaikki meni ihan ok siihen asti kunnes vastaan tuli operaatio harjan nyppiminen. Omasta mielestäni ihan kivaa puuhaa, Urhokka ei sitten samaa mieltä ollutkaan. Jonkin ajan kuluttua kuvioihin tuli mukaan myös herra huulipuristin, jonka avulla sai harjaa edes hieman siistimmän näköiseksi...

Viimeisellä tunnilla oli teoriaa, keskustelua muunmuassa siitä millainen on hyvä tuntihevonen. 17.30-19.30 menimme IV-tallille avustajiksi alkeiskurssilaisille. Laitettiin porukalla ensin yksi hevonen kuntoon, muut olivatkin jo valmiina edellisieltä tunnilta. Siinä sitten taluteltiin/käveltiin vierellä tunnin ajan, ja tunnin jälkeen oli vielä kahdelta hevoselta varusteiden poistaminen.


Eilen alkoi aamu taas ratsastuksella. Tunnille oli merkitty neljä hevosta, sekä yhdellä kävelyä. Loppujen lopuksi meitä oli tunnilla kolme, ja yksi kävelyhevosta liikuttamassa. Tällä kertaa ratsastin Jaanilla, tunnin aiheena oli kääntymiset. Jaani oli erittäin reipas kuten yleensä, mutta jaksoi keskittyä niihin kääntymisiinkin ihan ok. Lähinnä harmitti se, että itselläni on kunto rapistunut tosi pahasti viimevuoden aikana, jäikin sellainen fiilis että jos oma kunto + lihaksisto olisi ollut kunnossa, niin olisi hevosesta voinut saada irti vaikka ja mitä, oli kuitenkin aika kivan tuntuinen. Salille siis!

 Jaani 23.4.2010

Iltapäivällä oli kertaustunti magneettiloimen/solariumin käytöstä ja niiden sekä Back on trackien vaikutuksesta hevoseen. Sen jälkeen samaa teoriaa kuin tiistainakin, tällä kertaa aiheena talliturvallisuus. Ei voi välillä kun ihmetellä, miten pienestä sitä voi loukkaantua niin pahasti, kun kuunteli opettajan kertomia esimerkkejä.


Tänään olisi taas ratsastusta 10 aikoihin, mutta kun tässä nyt on tullut heräiltyä miten sattuu, kuten koko viikon muutenkin, niin ajankuluksi ajattelin tämänkin tekstin saada joskus valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti